Casual games, een heerlijk tijdverdrijf!

Iedereen heeft wel eens zo’n spelletje gespeeld, een heerlijk casual game spelletje. In het bijzonder zijn de zoek en vind spelletjes heerlijk om te spelen en even de tijd te verdrijven. Wereldwijd zijn er tientallen ontwikkelaars van dit genre spellen en zij bevinden zich in alle werelddelen. De spellen zijn tevens beschikbaar op alle platformen, zoals Windows, Android en Apple (iOs).

Niet elke casual game is hetzelfde

Wanneer je aan een zoek en vind spel denkt lijkt het er op alsof ze allemaal op elkaar lijken. Dat is absoluut niet waar. Zo zijn er in het genre zoek en vind ook weer sub genres zoals verborgen objecten, zoek het verschil, vindt de verborgen aanwijzing, vindt de verborgen nummer of vindt de verborgen letter. Het meest gespeelde sub genre is verborgen objecten opsporen.

Onderin het scherm wordt in een klein venster aangegeven wat je allemaal moet opzoeken. In de rest van het scherm zijn de woorden dan aangegeven in een vorm en moet je deze allemaal aanklikken om de scene of het level te voltooien. Met een goed oog voor detail en op adembenemende locaties spullen opsporen geeft een ware voldoening. Een weg banen door aangrijpende verhalen. Eindeloze werelden verkennen die grafisch ongekend zijn. En ondersteund door prachtige muziek kan het spelen van zoek en vind spelletjes aardig verslavend maken.

Aan het begin van dit artikel hebben wij je verteld dat de ontwikkelaars van deze zoek en vind spellen zich bevinden over de hele wereld. Graag willen wij een ontwikkelaar uitlichten, namelijk Artifex Mundi. Het bedrijf is gevestigd in Polen. De spellen die deze ontwikkelaar ontwerpt zijn grafisch verschrikkelijk mooi. Tevens spreekt de verhaallijn van de spellen van deze ontwikkelaar haast iedereen wel aan. Dat de ontwikkelaar meerdere bestsellers heeft ontworpen zal je dan ook niet vreemd vinden om te lezen. Het meest nieuwe spel van Artifex Mundi is Noir Chronicles – City of Crime en is in het Nederlands te spelen op de website van Denda.

Willem Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *