De wondere wereld van zoek en vind spelletjes

Zoek en vind spelletjes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van pc gaming.

Voor echte hardcore game liefhebbers van bijvoorbeeld Call of Duty of Fifa lijkt dit spelgenre op het eerste gezicht een nietszeggend genre. Echter is er een enorme markt voor de “Simpele” zoek en vind spelletjes. Wij zijn er bijvoorbeeld helemaal verslaafd aan en kunnen er niet genoeg van krijgen. Wij nemen jullie dan ook graag mee in de prachtige wereld van zoek en vind spelletjes. Er zijn zoveel verschillende spelvarianten binnen dit genre, waardoor het echt de moeite waard is om dit genre eens te gaan verkennen.

Zoek en vind spelletjes zijn allang niet meer de saaie spelletjes van vroeger

In het verleden stonden zoek en vind spelletjes te boek als “saai” en “eenkennig”. Ik moet eerlijk zeggen dat hier ook zeker een vorm van waarheid op rust. Vroeger had je één scherm, met daarin een aantal objecten die verborgen waren in het scherm. Het doel was om deze objecten te vinden om vervolgens door te gaan naar het volgende scherm. Niet echt heel spannend dus.

Echter, tegenwoordig, is een zoek en vind spel veel meer dan alleen zoeken. De spellen gaan meer richting het avontuur genre in combinatie met andere spelgenres zoals; Drie op een Rij, Puzzel, Time Management en Zoek en Vind. Door deze combinatie worden alle facetten behandeld en blijft een spel boeien van begin tot eind. Hieronder een kleine impressie van een gemiddeld zoek en vind spel anno 2018.

avontuur dialoogminigamezoek en vind spel

De speelduur is langer dan een gemiddelde single player shooter

Een ander groot voordeel van de hedendaagse avontuur spelletjes is de spelduur. Waar een gemiddelde single player modus van Call of Duty ongeveer 4/5 uur inneemt, speel je een goede adventure game niet binnen 12 uur uit! Vaak zit er ook nog een Strategie gids en bonusverhaal bij een spel, waarmee je nog wel een uur langer bezig bent. Dit voor een gemiddelde prijs van €9,99. De prijs/spelduur is dus aanzienlijk beter ingedeeld. Een absoluut voordeel van deze type spelletjes. Er zijn een aantal grote spellen die op dit moment de doelgroep beheersen, deze spellen vind je hieronder:

  • Lost Lands – Ice Spell Collector’s Edition
  • Dark Romance – Curse of Bluebeard Collector’s Edition
  • Adam Wolfe
  • The Legacy – Forgotten Gates Collector’s Edition

Wil jij ook eens een zoek en vind spelletje proberen? Ga dan eens naar je lokale Media Markt of naar bol.com en duik de wondere wereld van de zoek en vind spellen in!

 

 

Willem Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *